Siirry sisältöön

Triangle Motor Co.

Vanhojen autojen entisöinteihin erikoistunut korjaamo Turussa aloitti vuonna 1996 kun perustettiin TERIFIX OY. Se otti samana vuonna käyttöönsä aputoiminimen Triangle Motor. Suurin omistaja oli alussa Henry Hammar. Risto Paunonen tuli osakkaaksi 1990-luvun lopulla ja parin vuoden kuluttua hän omisti enemmistön.

Vuonna 2000 liiketoiminta Triangle-aputoiminimineen myytiin samana vuonna perustetulle MELOTRON OY:lle. Terifix Oy on edelleen olemassa, mutta vailla merkittävää toimintaa. Paunonen oli uudenkin yhtiön pääomistaja ja vuonna 2009 hänen osuutensa oli noussut 100 %:iin. Yhtiön toimitusjohtajan Risto Paunosen ohella hallitukseen kuuluu Trianglen korjaamopäällikkö Ari Sinkkonen. Blogissani esiintyvä Markku Lehtinen (aloitti huhtikuussa 2012) on työnjohtaja. Yhteensä henkilökuntaa oli keskimäärin 2011/12  13.

Korjaamokiinteistö

Triangle Motor Co. toimi alussa, 1996 alkaen, Orikedonkatu 32:ssa. Kesällä 2011 muutettiin uusiin tiloihin Orikedonkatu 12:ssa. Hallin oli pystyttänyt Mazda-, Jaguar- ja Land Rover -maahantuoja ja myyjä Inchcape Motors Finland Oy (Sivutoimipiste Turun Autotalo). Vuonna 2009 Inchcape oli myynyt liiketoiminnan Metroauto Oy:lle. Turun kaupunki omistaa Orikedonkatu 12:n tontin. Comreal Management Oy:n operoima rakennus kuuluu eurooppalaisen kiinteistökonsernin tytäryhtiölle, Kenmore Finland 14 Oy:lle.

Tietoja yhtiön taloudellisesta asemasta.